Refleksion

ART

FRANCK TRONBORG


Refleksion


EN KUNSTNERS TANKER


En depression er for mig, hvor tanker, følelser og afmagt giver en  trykken i mit hjerte. Som når én man elsker utroligt meget  dør, kan man ikke rigtigt komme af med den smerte, som har ramt én. Der skal ikke meget til for at have det sådan.


Jeg brænder utroligt meget for kunst og de tanker man kan male på et lærred.


Som jeg har det lige nu, er mine tanker en bombe. Ord, tanker, følelser og fortabelse over ikke at slå til.


Jeg ved, at når jeg begynder at male igen, vil alt det, jeg har inde i mig, blive overført til mine malerier. Men det er jo også kunsten, der bærer det meste af skylden for disse tanker, som jeg har. Måske er det godt at den depression kommer engang imellem, det er måske derfor jeg kan male, som jeg gør. Når man først er kommet derhen, hvor man skal være deprimeret, og man  kan styre den, så kan man male hvad som helst, og det er godt for min kunst.At være spontan og vild.


For  at jeg kan gøre det jeg gør på lærredet, har jeg en dejlig kone, der er meget forstående omkring min person. Mine tanker og følelser flyver omkring, igennem lærred og krop. Der skal en stor kærlighed til mig for at lade mig være den jeg er.

Det er vigtigt at elske og blive elsket, og have baglandet i orden, for ellers er der kun fortabelse tilbage.


Det er der, jeg føler mig  som menneske.


28-09-2006 F. Tronborg
Længsel


Efter en arbejdsdag kommer jeg hjem og sætter mig ned, mærker en varm fornemmelse  i min krop, det er kærligheden til kvinden i mit  liv. Længsel efter at se det røde hår, hendes dejlige brune øjne,  hendes smil når hun ser mig. Jo mere  jeg tænker over det, føler jeg at min puls går op, kan det være den utrolige faderkærlighed til min børn, som jeg aldrig kan få nok af, eller bange for at der sker dem noget, kan ikke være der for at trøste eller tørre deres øjne, når de er kede af det.


Kærlighed er måske det, man aldrig kan få nok af. Jeg vil håbe, at varmen i min krop aldrig vil gå væk.


F. Tronborg

Følg mig på Facebook
Uden titel

Et tidligere værk - klik på billedet for at få det vist i fuld størrelse.

 

Sidst opdateret 11-02-2019                                                                                                                                                      Copyright Franck Tronborg